SV Borger ontvangt 2,8 miljoen van gemeente voor nieuw clubgebouw

Foto: ZO!34

De gemeente Borger-Odoorn heeft besloten om 2,8 miljoen euro te investeren in de bouw van een nieuw clubgebouw voor SV Borger. Dit werd donderdagavond goedgekeurd door de gemeenteraad.

De sportvelden van Borger zijn in 2019 vernieuwd en nu is het clubgebouw aan de beurt, dat sinds 1982 in gebruik is en inmiddels sterk verouderd is. Bovendien voldoen de huidige voorzieningen niet meer aan de eisen van de KNVB. Het nieuwe gebouw zal op dezelfde plek komen als het oude, tijdens de bouwperiode zal de vereniging gebruik maken van tijdelijke units.

De oplevering van het nieuwe sportcomplex is gepland voor het seizoen 2025-2026. De vernieuwing van sportaccommodaties is een lopend project binnen de gemeente Borger-Odoorn, waarbij eerder al de projecten in Nieuw-Buinen, Valthermond en Odoorn zijn aangepakt. Nu is Borger aan de beurt.

Aanvankelijk had de gemeente 1,5 miljoen euro gereserveerd voor de bouw van het nieuwe clubgebouw in Borger, maar dit bedrag bleek onvoldoende. De gemeenteraad heeft daarom ingestemd met een aanvullende financiering van ruim 1,3 miljoen euro, waardoor het totaalbedrag op 2,8 miljoen euro komt.