Politie onderzoekt mogelijk drugslab in pand Nieuw-Weerdinge

Beeld ter illustratie. Foto: ZO!34 / Wiebe Veenstra

De politie heeft een pand aan het Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge doorzocht vanwege vermoedens van een drugslab. Hoewel er geen drugslab is aangetroffen, wordt er nu onderzocht of er een verband is tussen het pand en recente afvaldumpingen in de regio.

Bij het pand zijn afvalstoffen gevonden en mogelijk is er sprake van bodemverontreiniging. Er wordt nu onderzocht of deze afvalstoffen afkomstig zijn van de productie van drugs. De politie sluit niet uit dat er in het pand wel een drugslab heeft gezeten.

Afvaldumpingen

In de afgelopen weken zijn er twee dumpingen van drugsafval geweest in de omgeving van Nieuw-Weerdinge. Op 7 mei vond de politie ongeveer 60 vaten op een parkeerplaats aan de Drentse Mondenweg in Tweede Exloërmond. Bij die dumping was mogelijk een witte bestelbus betrokken. Op 9 mei werden ongeveer 80 vaten in de omgeving van de Boslaan in Emmen gevonden. De politie onderzoekt of er een verband is tussen het pand en deze afvaldumpingen in Tweede Exloërmond en Emmen.

De politie roept getuigen op om zich te melden als zij iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van het pand of meer weten over de afvaldumpingen.