Bé en Sienie Lingenaar al zestig jaar samen

Geen groot feest maar wel gezelligheid bij diamanten bruidspaar Lingenaar. Foto:familie Wessel

Ze zijn geboren en getogen in Barger-Compascuum en wonen al bijna 60 jaar aan de Postweg in Stiekelstad. Vandaag vieren Bé Lingenaar (88) en Sienie Lingenaar-Lambers (85) hun zestigjarig huwelijk. Vroeger vierden ze hun trouwdag met een groot feest. Dit jaar houden ze het bij een gezellige dag met familie en bezoek van de burgemeester.

Altijd gezellig

Ze kwamen elkaar vaak tegen tijdens het uitgaan. Toen hij aanbood haar na het stappen naar huis te brengen sloeg de vonk over en was de verkering een feit. Na het trouwen werd er nog een jaartje bij de ouders van Sienie ingewoond. Nadat het huis aan de Postweg klaar was trokken ze daarin om nooit meer weg te gaan. Bé ging aan de slag bij luchtfilterfabrikant AAF in Emmen en bleef hier tot zijn pensioen werken. Sienie stak haar handen uit de mouwen als gezinsverzorgster. Kinderen heeft het echtpaar nooit gekregen, maar neven, nichten, zussen en broers wisten het stulpje aan de Postweg met regelmaat te vinden. Nicht Elly:"Ze stonden altijd klaar voor broers, zussen en hun kinderen. Iedereen was welkom en het was altijd gezellig."

Voor verveling na werktijd hadden ze geen tijd. Het beroemde carnaval van Barger-Compascuum werd altijd vol overgave gevierd. Daarnaast vermaakte hij zich met vissen en jagen en voetbalde bij SVBC. Toen hij daar mee moest stoppen leverde een bijdrage buiten het veld. Elly: ’Als fanatiek supporter stond Bé elke zondag langs de lijn. Zij genoot van gymnastiek en fietsen. Samen met zussen Marie en Gre heeft ze talloze kilometers weggetrapt. Tegenwoordig zoekt het echtpaar haar vertier thuis. Elly: "De jaren gaan tellen, maar het belangrijkste is dat ze samen nog steeds gelukkig zijn."