FC Emmen wint in Dordrecht en bereikt halve finale play-offs

FC Emmen fans vieren de overwinning op het Raadhuisplein waar de wedstrijd live was te volgen op het grote scherm van het Atlas Theater. Foto: ZO!34 / Arend van Haaren

FC Emmen heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie door FC Dordrecht te verslaan met een 0-1 overwinning in de tweede wedstrijd.

In een gelijkopgaande eerste helft waren de betere kansen voor Emmen, maar beide teams hadden moeite om tot scoren te komen. Na een korte onderbreking vanwege onweer in de tweede helft, was het uiteindelijk Emmen dat de winnende treffer maakte. Met nog twee minuten te gaan in de reguliere speeltijd, wist Piotr Parzyszek met een prachtige pass Patrick Brouwer te bereiken. Brouwer speelde de bal vervolgens terug naar Vicente Besuijen, die direct laag raak schoot en de 0-1 op het scorebord zette. De voorsprong van de Emmenaren bleef ook tijdens de zes minuten extra tijd behouden, waardoor Emmen zich met deze overwinning plaatst voor de halve finale van de play-offs.

In de halve finale zullen ze het opnemen tegen NAC Breda. De eerste wedstrijd zal uit gespeeld worden op dinsdagavond om 20.00 uur, gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag om 16.30 uur.

De fans van Emmen vierden de overwinning zowel in het stadion als op het Raadhuisplein in Emmen-centrum, waar de wedstrijd live werd uitgezonden op het grote scherm van het Atlas Theater.

Bekijk hieronder de foto's van de wedstrijd in Dordrecht en van de fans op het Raadhuisplein in Emmen.

Foto's: ZO!34 / Jari Leijssenaar

Fans van FC Emmen vieren de overwinning op het Raadhuisplein. Foto's: ZO!34 / Arend van Haaren