Gelijkspel in eerste play-off-wedstrijd FC Emmen tegen FC Dordrecht

FC Emmen speelt gelijk tegen FC Dordrecht in het eerste duel van de play-offs. Foto: ZO!34 / Jari Leijssenaar

FC Emmen speelde vanavond gelijk tegen FC Dordrecht in het eerste duel van de play-offs om promotie. De wedstrijd op De Oude Meerdijk eindigde in 2-2.

Trainer Alfons Arts stuurde dezelfde spelers het veld op als in de vorige wedstrijd tegen De Graafschap. Emmen begon met goede moed aan de wedstrijd, maar FC Dordrecht kreeg al snel kansen. Toch was het FC Emmen dat op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Piotr Parzyszek na een misverstand in de Dordtse verdediging. Dordrecht wist echter snel de stand gelijk te maken met een goal van Mathis Suray. Maar Emmen vocht zich terug en kwam weer op voorsprong dankzij een goal van Vicente Besuijen na een voorzet van Maikel Kieftenbeld.

Na de rust verloor Emmen grip op het spel en kwam Dordrecht wederom gelijk met een goal van Ilias Bronkhorst. Beide teams slaagden er daarna niet meer in om kansen te creëren en doelpunten te maken, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in 2-2.

De returnwedstrijd aanstaande zaterdag zal bepalend zijn voor de halve finales, waarin de winnaar het op zal nemen tegen Roda JC of NAC Breda. Emmen zal moeten winnen in Dordrecht om door te gaan in de play-offs. De wedstrijd in Dordrecht begint om 16.30 uur.

Foto's: ZO!34 / Jari Leijssenaar