Expositie Oudroze te zien bij Facet in Emmen

Een van de negentwintig portretten die vanaf donderdag te zien zijn bij Facet Emmen centrum. Foto: Ernst Coppejans in samenwerking met stichting Open Mind

Bij Facet Emmen centrum is vanaf donderdag de expositie 'Oudroze' te zien, een project van fotograaf Ernst Coppejans en stichting Open Mind.

Deze reizende expositie toont negenentwintig kleurrijke portretten en levensverhalen van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen transgenders en intersekse personen (LHBTI’s), die als eerste openlijk voor hun geaardheid durfden uit te komen.

Ernst Coppejans heeft deze inspirerende verhalen tot leven gebracht en verbindt verschillende generaties. De tentoonstelling is een brug tussen verleden, heden en toekomst en benadrukt het belang van vrijheid en acceptatie.

De expositie wordt donderdag om 16.00 uur geopend door Alys Wouda, programmeur oriënteren bij Facet, en Rineke Marwitz, teammanager samenleving bij Facet.

De expositie is te bezichtigen tot 7 juni bij Facet Emmen centrum en op 1 juni tijdens het evenement Vier de Verschillen in het klein bij Loods13.

Meer informatie over de expositie ‘Oudroze’ is te vinden op de website van stichting Open Mind.