FC Emmen niet sterk genoeg voor PEC Zwolle

VOETBAL - FC Emmen heeft vrijdagavond thuis niet kunnen winnen van PEC Zwolle.

De enige goal in de wedstrijd werd gemaakt door Rick Dekker. De middenvelder van PEC maakte de goal na een half uur spelen op aangeven van Kingsey Ehizibue. Het schot van Dekker werd licht van richting veranderd, waardoor Emmen-doelman Kjell Scherpen net naast de bal greep.

PEC was in de eerste helft beduidend beter en kreeg voor de goal al kansen via Thomas Lam, Zian Flemming en Vito van Crooy. Vlak voor rust kreeg Emmen de eerste kansen, maar Michael Chacon en Luciano Slagveer wisten niet te scoren.

Na slecht verdedigen van PEC was Jafar Arias na rust dichtbij de 1-1, maar PEC-doelamn Mickey van der Hart wist dat te voorkomen. Voor Zwolle waren er nog kansen voor Stanley Elbers en Mike van Duinen, maar Scherpen wist beide kansen te pareren.

Foto's: Gerrit Rijkens