ZO!34 Weekendagenda: Van braderie tot boomkruinen

Trek je erop uit om bijvoorbeeld naar Wildlands te gaan? Foto: Wildlands

Het wordt de komende dagen stralend weer. Dus waarom trek je er niet op uit? ZO!34 heeft alvast een aantal weekendtips voor je verzameld. Zo weet jij waar je de komende dagen het beste kan vertoeven.

Hieronder vind je een kleine selectie van activiteiten en evemenenten die er de komende dagen allemaal te doen zijn in Zuidoost-Drenthe.

Vrijdag

Vanavond om 20.00 uur wordt de Coevorder Stadskerk omgebouwd tot schouwburg. Het Margaretha Consort onder leidng van Jos van Veldhoven brengt daar de Maria-vespers van Claudio Monteverdi ten gehore.

Marit Broekroelofs en Jos van Veldhoven brengen samen de mix van oude, meerstemmige barokmuziek ten tonele. Daarbij kun je 'rekenen op een klankentapijt dat zindert als de schuimkopjes op de Adriatische Zee'. Kaartjes voor het Margaretha Consort kosten 35 euro.

Kies je liever voor kunst die geen geluid maakt, dan ben je in Emmer-Compascuum aan het goede adres. Tot en met 22 mei kun je tussen 10.00 en 16.30 uur terecht bij Inter Art in Emmer-Compascuum. Daar organiseert Galerie Beeldbrengers een expositie.

In deze laatste expositie komt het werk van Greetje Stanneveld, Fred Bloemendaal en Angela Wolbers aan bod. Iedere acht weken wisselen de exposanten en dus ook het getoonde werk.

Ga je liever voor een combinatie van muziek en kunst, kom dan naar Schoonebeek. Tussen 13.00 en 17.00 zie je daar de expositie 'Schoonebeek daar zit muziek in'. Dompel jezelf in 't Oale Gemientehoes onder in de mooiste Schoonebeker verhalen uit de muziekgeschiedenis.

Zaterdag

In concertboerderij d'Rentmeester in Valthermond is het op zaterdag weer de beurt aan Stichting Klassiek in 't Veen om een concert te organiseren. Jos van Immerseel en Ayako Ito verzorgen morgen de Schubertiades, een ode aan componist Schubert.

Van Immerseel en Ito nemen je mee naar een Schubertiade, een ongedwongen huiskamerconcert zoals die in 1828 zou kunnen hebben plaatsgevonden. Tickets kosten 30 euro en de zaal opent om 19.30 uur.

Ga je liever naar buiten, kom dan naar het Rensenpark in Emmen. Daar is het klein opgezette Ontluik Festival met optredens van onder andere Dilana Smith, Tik Tok Tammo en Groundhog Day. Het festival duurt van 14.00 tot 19.00 uur en je kunt er gratis binnenlopen.

Heb je na Ontluik nog niet genoeg gekregen van muziek, dan kun je zo doorlopen naar het Atlas Theater voor het Festival Forever Young met zes bands bestaande uit 'oudere jongeren'.

Drie van die bands komen speciaal voor het festival weer bijeen: Shamrock 1.0, Cairo en De Rakkers. The Marvins zien het festival als eindpunt van hun carrière. Verder treden The Old Times Skifflers en The Outtakes op. De laatste band sluit het festival af. Tickets kosten 20 euro per stuk en de avond duurt van 19.00 tot 01.00 uur.

Zondag

Aanstaande zondag is het Moederdag. Heb je nou nog geen kleinigheidje voor 'de allerliefste op de hele wereld' gevonden, struin dan nog snel de Vlomarkt in Odoorn af. Op de brink kun je je tussen 11.00 en 17.00 te goed doen aan alles wat een markt met braderie te bieden heeft.

De temperaturen stijgen dit weekend ook tot bijna 25 graden. Dat maakt het een ideaal moment om de buitenlucht in te trekken. Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen kan je mee op een wandeling over de Hondsrug. Samen met een gids van Staatsbosbeheer. Die vertelt je alles over de geschiedenis van het gebied. De wandeling begint om 13.30 uur en is om 15.00 uur klaar.

Aan de Katshaarweg in Coevorden vindt zondag het jaarlijkse Country In The Wood plaats. Het is een klein en gemoedelijk festival in de bossen bij Coevorden.

Country In The Wood belooft handgemaakte muziek met échte instrumenten. Eigen liedjes van de deelnemende acts, van country en bluegrass tot Americana. Dat alles onder het genot van een hapje en drankje. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 19.00. Kaartjes kosten 23 euro per stuk.

Extra tip

Ben je dit jaar nog niet naar Wildlands geweest, dan is dat ook zeker een goede optie. Dankzij het mooie weer van het komende weekend is het heerlijk vertoeven in de Emmer dierentuin.