FC Emmen wint in Den Bosch en heeft play-offs in eigen hand

FC Emmen wint in Den Bosch. Foto: ZO!34 / Jari Leijssenaar

FC Emmen wist vanavond met 1-2 te winnen van FC Den Bosch. Ondanks de overwinning was dit niet genoeg om een play-off-ticket veilig te stellen, vanwege de uitslagen op andere velden.

In de openingsfase gebeurde er veel aan beide kanten. Jeff Hardeveld en Piotr Parzyszek probeerden het voor Emmen, terwijl Teun van Grunsven gevaarlijk was voor Den Bosch met een kopbal. Emmen kwam op voorsprong door een goal van Parzyszek na een fout achterin bij Den Bosch. Kort daarna moest keeper Eric Oelschlägel nog redding brengen op een inzet van Den Bosch.

Na rust vergrootte Emmen de voorsprong door een goal van Vicente Besuijen, die daarmee voor de vierde wedstrijd op rij wist te scoren. Den Bosch kwam nog terug in de wedstrijd door een goal van Ricardo Henning, waardoor de spanning terugkeerde in het stadion. Emmen moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden en slaagde daar uiteindelijk in, mede dankzij enkele goede ingrepen van Oelschlägel en wat geluk met het aluminium.

Ondanks de overwinning is het play-off ticket nog niet binnen, aangezien MVV vlak voor tijd op voorsprong kwam bij Jong AZ. Op dit moment staat Emmen op de achtste plek, met MVV op slechts één punt achterstand en NAC Breda op één punt voorsprong. Volgende week speelt Emmen thuis tegen De Graafschap, terwijl MVV tegen VVV speelt en NAC op bezoek gaat bij TOP Oss om de twee resterende play-off tickets.

Foto's: ZO!34 / Jari Leijssenaar