Spaans 'zilver' voor Grenzeloos Verraad

Peter Nillesen als Ludwig Mengelberg in Grenzeloos Verraad foto CFX-Digital

De film Grenzeloos Verraad van de Emmer filmmaker Thomas Nauw is vrijdag als tweede geëindigd op het Spaanse filmfestival van Zaragoza. De Drentse oorlogsfilm moest het in de categorie Beste Film opnemen tegen vier andere producties. Intotaal werden er ruim 700 films ingezonden.

Maxima

Tijdens koningsdag kreeg het duo de succeswensen van koningin Maxima en complimenten voor de film. De Drentse productie ging bijna twee jaar geleden in Emmen in première en won diverse prijzen. Daarnaast is Grenzeloos Verraad wereldwijd op Netflix te zien

Superblij

Nauw en hoofdrolspeler Peter Nillesen lopen met hun tweede plaats de hoofdprijs van 6000 euro mis. ‘Natuurlijk win je liever de eerste prijs, maar we zijn echt superblij met de eervolle vermelding. Bovendien staat de film weer in de spotlights en dat is veel waard’, aldus Nauw. De filmmaker werkt samen met Nillesen inmiddels aan nieuwe oorlogsfilm. Ook deze speelt zich deels af in onze provincie.

Onderduikers

Grenzeloos Verraad draait om Ludwig Mengelberg, een Duits-Nederlandse officier bij de Wehrmacht, gespeeld door Peter Nillesen. Hij wordt overgeplaatst naar Nederland, waar hij een gezin helpt bij het verbergen van onderduikers. Mengelberg zet hiermee niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van het gezin en de onderduikers op het spel.