1,9 miljoen euro voor nieuw Emmer wijkcentrum Angelslo

Het nieuwe winkelcentrum van Angelslo Foto: Gemeente Emmen

In Emmen komt een nieuw wijkcentrum in Emmerwijk Angelslo op de plaats van het huidige centrum aan de Statenweg. Het pand zal onderdak bieden aan de Stichting Wijkcentrum Angelslo met een supermarkt op de begane grond. Verwacht wordt dat het nieuwe onderkomen eind 2025 gereed zal zijn.

De gemeente draagt ruim 1,9 miljoen euro bij aan de bouwkosten, de supermarkt zal de kosten voor voorbereiding en ruwbouw op zich nemen. De stichting heeft een lening van 850.000 euro afgesloten voor het project.

De sloop van het oude wijkcentrum staat gepland voor de bouwvak, waarna de nieuwbouw na de zomervakantie begint. De stichting hoopt het nieuwe centrum eind volgend jaar te kunnen openen, ondanks een lopende procedure naar aanleiding van een bezwaarschrift.

Tijdens de sloop- en bouwfase zal het wijkcentrum tijdelijk worden gehuisvest in het bedrijfsverzamelgebouw Kop van Zuid bij het Scheper Ziekenhuis. De huurkosten van ruim 381.000 euro worden gedekt door een calamiteitenfonds van de gemeente.

De Kop van Zuid, gelegen aan de Boermarkeweg, functioneert als kantoorruimte, zorghotel en gezondheidscentrum door verschillende partijen.