Johan Vlemmix mag met wc-koets niet langs route staan

Johan Vlemmix was vandaag te gast bij ZO!34-dj's Jarnick Verkuil en Dylan Bes. Foto: ZO!34/Jarnick Verkuil

Helaas voor Johan Vlemmix, misschien wel de grootste Oranjeliefhebber van het land, mag hij met zijn nieuwste creatie niet aan de route staan. Speciaal voor Koningsdag heeft hij de glazen koets laten namaken. "Een op een nagemaakt, met een groot houten paard ervoor," vertelt Vlemix enthouisiast, "al met al een metertje of twaalf lang." Maar wel met een hele belangrijke en opvallende aanpassing: er zit een toilet in. Met een knipoog noemt hij het dan ook de koninklijke poepdoos.

Het koninklijk gemak dient ook dat van Vlemmix zelf, want vaak als hij naar een Koningsdagviering gaat, is hij er al een avond van tevoren. En zo heeft hij altijd zijn toilet bij zich. Maar de kers op de taart was geweest als de koning zelf gebruik had gemaakt van het toilet in de koets.

Niet veilig

Dat lijkt er helaas voor Vlemmix niet in te zitten, vertelde hij bij Jarnick en Dylan in de uitzending. De politiewoordvoering vond het aldus Vlemmix niet echt een goed plan. "Ik begrijp ze ook wel, veiligheid gaat natuurlijk boven alles." De poepdoos komt misschien nog wel naar Emmen, maar in ieder geval niet langs de route. Dat is bijna ook niet meer mogelijk, omdat er zoveel wegen en parkeerplaatsen al zijn afgezet. Wie je wel langs de route kan zien, is Johan zelf. "Morgenochtend om zes uur sta ik al aan de route, misschien nog wel eerder!"