Directeur Wildlands vertrekt

EMMEN - Directeur Frankwin van Beers vertrekt bij Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Hij heeft bijna negen jaar voor de Emmer dierentuin gewerkt.

Vanaf vandaag heeft hij zijn functie neergelegd, maar hij is nog wel "beschikbaar om zijn kennis over te dragen aan een opvolger". Wat hij gaat doen, is niet bekend. Wildlands gaat een interim-directeur aanstellen. Van Beers en de raad van commissarissen hebben samen geconcludeerd dat dit "een natuurlijk moment is om het stokje over te dragen".

Van Beers begon in 2010 bij de dierentuin. Daarvoor was hij directeur van het Dolfinarium in Harderwijk. Onder zijn leiding verhuisde de dierentuin van de binnenstad naar de Emmer Es en werd de opzet wezenlijk veranderd. Het nieuwe Wildlands moest een "belevenispark met dieren" worden.

Wildlands opende in maart 2016 de deuren. In het eerste jaar kwamen er 1,4 miljoen bezoekers naar het park en het jaar erna waren dit er net iets meer dan een miljoen. Voor dit jaar lijkt het erop dat de benodigde 1,2 miljoen bezoekers niet gehaald gaat worden. Over vorig jaar heeft het park een verlies geleden van 1,8 miljoen euro.