Koningsdag volg je op ZO!34

De programmering op Koningsdag. Foto: ZO!34

Op 27 april dit jaar zal de koning zijn 57e verjaardag in Emmen vieren. Natuurlijk pakt ZO!34 rondom dit koninklijke bezoek uit. Met een voor- en nabeschouwing van het koninklijk bezoek, een radio-uitzending in samenwerking met Radio Drenthe, NOS Koningsdag 2024 en zelfs een audiodescriptie van die uitzending hoef je niets te missen.

Een kort overzicht van de programmering die dag:

TV:
10.00 - 11.00 uur: Koningsdag 2024: de voorbeschouwing
11.00 - 13.00 uur: NOS Koningsdag
13.00 - 15.00 uur: Koningsdag 2024: de nabeschouwing

Radio:
09.00 - 15.00 uur: Koningsdag in Emmen (in samenwerking met Radio Drenthe)
19.00 - 21.00 uur: Nabeschouwing Koningsdag Radio

Online:
11.00 - 13.00 uur: Audiodescriptie Koningsdag 2024

TV

Een uur voordat het feestgedruis los gaat barsten, polst ZO!34 in Koningsdag 2024: de voorbeschouwing hoe het gaat met de zenuwen in de regio. Presentator Melissa Luisman blikt samen met gasten terug op de voorbereidingsperiode en vooruit op het bezoek deze dag. Maar ook trekken we de regio in om te zien hoe daar de vlag erbij hangt. En wat is er de afgelopen weken zoal gedaan om Emmen klaar te stomen voor deze grote dag?

Om elf uur stipt zal de koning met zijn familie de route bewandelen door het centrum van Emmen. Op de pleinen zullen zij worden verwelkomd door allerlei Zuidoost-Drenten en zo verschillende kanten van Emmen zien. De NOS verslaat het koninklijk bezoek in Emmen en volgt hen tijdens de wandeling door het centrum.

Dan om 13.00 uur zit het bezoek van de koning er alweer op, waar we maandenlang naartoe leefden. In Koningsdag 2024: de nabeschouwing zien we hoe de Zuidoost-Drent deze dag heeft beleefd? Onze verslaggevers spreken de mensen die de eer hadden de koning te ontmoeten, maar we duiken ook de rest van de regio in om te zien hoe Koningsdag daar wordt gevierd. In de studio blikt presentator Melissa Luisman met gasten terug op de afgelopen dag.

Radio

Ondertussen hoor je vanaf 09.00 uur op je radio hoe Emmen en omgeving in de ban is van het bezoek van de koning en zijn familie. In samenwerking met Radio Drenthe hoor je wat er in de regio gebeurd, hoe Emmen zich voorbereidt op het hoge bezoek en hoe dit bezoek vergaat. Beleef de dag samen met Radio Drenthe-presentator René Steenbergen en Paula Keizer van ZO!34. Maar jij bent natuurlijk zelf ook onderdeel van de uitzending. Hoe vier jij Koningsdag? Misschien wel door mee te doen met onze oranjespellen?

Audiodescriptie

Een bijzondere en belangrijke dag voor Emmen en omgeving, want de koninklijke familie bezoekt onze regio. Dat wil natuurlijk iedereen meekrijgen. Daarom kan je online op de website en in de app van ZO!34 luisteren naar de audiodescriptie van het koninklijk bezoek en het programma daaromheen door Nicky Tabak en Jarnick Verkuil. Dat is een gesproken beschrijving van de beelden van het koninklijke bezoek. Voor blinden en slechtzienden en iedereen die graag de dag wel meekrijgt, maar het bezoek niet kijkend kan volgen.

Ook via de website van ZO!34 en de social media-kanalen zullen onze vrijwilligers ervoor zorgen dat je niets van deze feestelijke dag hoeft te missen.


Ook vooraf hoef je niet van Koningsdag te missen. In het programma Op Weg Naar Koningsdag volgt ZO!34 de voorbereidingen van de regio op het koninklijke bezoek. Dat en anders nieuws rondom deze oranje periode, vind je op de speciale Koningsdagpagina van ZO!34.