Albert-Jan Jakobs in beeld als nieuwe Wakker Emmen-wethouder

Albert-Jan Jakobs volgt wethouder Rene van der Weide op..Foto:Wakker Emmen

Albert-Jan Jakobs uit Barger-Oosterveld wordt, als de gemeenteraad akkoord gaat, de opvolger van Wakker-Emmen wethouder René van der Weide. Dit meldt het bestuur van de grootste fractie in de gemeenteraad. Als het aan de partij ligt begint Jacobs in september aan zijn nieuwe baan als wethouder.

Aanpakken

Jacobs zit sinds 2022 in de gemeenteraad en werkt in de financiële dienstverlening. De beoogd wethouder omschrijft zichzelf als een gedreven en ervaren bestuurder met onder meer veel kennis op het terrein van risicomanagement. Jakobs: “‘Gewoon doen’ past bij mij en Wakker Emmen. Het is niet alleen gewoon doen, maar in de letterlijke zin aanpakken en inzetten voor alle inwoners van de mooiste gemeente van Nederland”, aldus Jakobs.

Vertrouwen

Wakker Emmen fractievoorzitter Leo Hoogenberg: “Albert-Jan Jakobs is een bevlogen man, die zich met hart en ziel voor de gemeente Emmen in zet. Als raadslid heeft hij laten zien oog te hebben voor wat er leeft in de stad, de dorpen en de wijken. Hij is goed in staat om belangen goed af te wegen en beslissingen te nemen. We hebben veel vertrouwen in hem.”