Smalspoor Museum Erica klaar voor nieuw museumseizoen

Het Smalspoor Museum in Erica opent zondag 28 april om 11.00 uur weer de deuren voor het publiek. Foto: Het Smalspoor Museum Erica

Het Smalspoor Museum in Erica heropent zijn deuren voor het publiek op zondag 28 april om 11.00 uur. Op deze feestelijke eerste dag van het seizoen worden bezoekers verwelkomd met een oranje drankje. De winter is intensief benut om het spoor, de fabrieksoverkapping en de werkplaats grondig aan te pakken, zo laat het museum weten. Bovendien heeft het binnenmuseum een gedaanteverwisseling doorgemaakt.

Een opvallende verandering is de officiële erkenning als 'Geregistreerd Museum', waardoor bezoekers met een museumkaart nu gratis toegang krijgen. Op donderdagen, zaterdagen en zondagen worden er weer rondritten georganiseerd, inclusief een bezoek aan de fijnfabriek. Kinderen kunnen opnieuw genieten van ritjes in de kindertrein en een machinistendiploma behalen door onder begeleiding een smalspoorlocomotief te besturen.

Het komende jaar staat bol van de evenementen, waaronder de opa- en omadagen, Vrogger en de indrukwekkende locomotievenparade. Meer informatie is te vinden op de website van het museum.