FC Emmen wint in winderig Velsen-Zuid

Ben Scholte viert de 2-2 die van zijn voet kwam. Foto: Jari Leijssenaar

FC Emmen heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Telstar gewonnen met 2-3. In een winderig Velsen-Zuid waren de Drenten te sterk tegen de Velsenaren.

De ploeg van trainer Alfons Arts, die vandaag zijn debuut langs de lijn van FC Emmen maakte, zette met de winst op het winderige Sportpark Schoonenberg een belangrijke stap richting de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Drenten kwamen na 29 minuten op een 1-0 achterstand na een prima schuiver in de verre hoek van Telstar-spits Mohammed Tahiri. Een kleine vijf minuten later scoorde verdediger Thomas Oude Kotte de 2-0 door een corner binnen te koppen.

Rode kaart

Het lukte de Emmenaren in de eerste helft niet om een vuist te maken tegen het compact verdedigende Telstar, totdat Jay Kruiver de doorgebroken Vicente Besuijen neerhaalde. Voor die overtreding kreeg de middenvelder een rode kaart.

Ondanks de rode kaart gingen de Velsenaren met een 2-0 voorsprong de rust in.

Goede wissels

Tijdens de theepauze besloot Arts een tweetal wissels door te voeren. Ben Scholte kwam in het veld voor Desley Ubbink en Joey Konings verliet het veld voor Patrick Brouwer. Die wissels pakten goed uit, want Emmen wist de wedstrijd in 20 minuten volledig om te draaien.

Eerst was het Besuijen die een lepe aflegger van Scholte koelbloedig in het netje prikte. Vier minuten daarna in de 56e minuut was het Scholte zelf die zijn zesde treffer van het seizoen maakte. Telstar-doelman Ronald Koeman Jr. gooide de bal zomaar in de voeten van de Ter Apeler die vervolgens rustig binnenschoot.

Een kleine tien minuten later zette Emmen-aanvoerder Maikel Kieftenbeld de derde treffer op het scorebord, waarna Emmen drie Telstar-mandjes omhoog had weten te takelen.

Emmen zakt in

Met een voorsprong op zak, zakte Emmen in. De Velsense tien drukten de Drenten terug hun eigen zestien in en kwamen nog een paar keer dreigend voor de goal van doelman Eric Oelschlägel. Tot echt grote kansen kwam Telstar niet meer.

FC Emmen had vlak voor het laatste fluitsignaal nog wel op 2-4 kunnen komen, maar het lukte Vicente Besuijen niet om voor de tweede wedstrijd op rij van grote afstand te scoren. Al was zijn goal van vorige week een stuk moeilijker. Telstar-doelman Koeman was namelijk meegekomen voor een laatste hoekschop en had zijn doel leeggelaten.

Feest in uitvak

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest in het uitvak los. De bijna 275 meegereisde Emmen-fans kunnen vooralsnog hoop houden op het bereiken van de play-offs.

Door de winst op Telstar klimt FC Emmen voorlopig van de 12e naar de 10e plek in de Keuken Kampioen Divisie. Later dit weekend komen rechtstreekse concurrenten MVV, sc Cambuur en VVV Venlo nog in actie.