Albert Eisingloop Dalen

DALEN - Honderden hardlopers verschenen zondagmiddag in de Hoofdstraat in Dalen aan de start van de dertiende Albert Eisingloop.

De run kent onderdelen voor zowel jeugd, dames, heren, teams als mensen met een beperking. Het parcours van 2,5 kilometer voerde ook dit jaar door de Molenakkers en het Dalerbos.

Om 13.00 uur werd gestart met de Bambino-run voor kinderen tot en met 5 jaar en daarna kwamen tot de start van de 5 en 10 kilometerloop alle leeftijdsgroepen aan bod. Onder de deelnemers bevonden zich ook de in Dalen geboren en getogen burgemeester van de gemeente Hardenberg Peter Snijders en zijn vrouw Geeke.

De kersverse Miss Summer 2018 Demi Nijkamp mocht de prijzen uitreiken en de lopers van de 5 en 10 kilometer wegschieten.

De Albert Eisingloop is vernoemd naar de Daler ondernemer Albert Eising. Eising was bakker en jarenlang voorzitter van de lokale ondernemersvereniging. Hij stond bekend als onvermoeibare promotor van het dorp Dalen. In 2004 overleed hij, waarna werd besloten hem te eren met een naar hem vernoemd hardloopevenement.

foto: Gea Welleweerd