Kinderen aan de macht

foto:Guido Hansman

Wat kan er beter aan de speeltuinen in Emmen. Hoe pak je het pesten in de gemeente aan? Over dit soort vragen denkt de kindergemeenteraad van Emmen na. Vorig jaar september begon de eerste juniorgemeenteraad aan haar werk. Bedoeling is dat na de schoolvakantie een nieuwe groep deze taak overneemt.

Meedenken

De gemeente Emmen zoekt daarom twintig enthousiaste kinderen uit de groepen 7 en 8 die willen meedenken over zaken die voor leeftijdgenoten belangrijk zijn. De nieuwe gemeenteraad kiest een kinderburgemeester en een plaatsvervanger. Jeugdwethouder Dewy Leal is blij met de kinderadviezen. “Deze gemeenteraad heeft namens alle kinderen belangrijke onderwerpen opgepakt en mooie adviezen gegeven waar we nu mee aan de slag zijn.”

Aanmelden

Alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen kunnen zich aanmelden. Ze mogen zelf weten hoe ze dat doen: door een brief, een filmpje, een tekening, een vlog of iets anders, alles mag. De inzendingen moeten voor vrijdag 26 mei binnen zijn bij kinderraad@emmen.nl. De jonge raadsleden gaan vanaf september officieel aan de slag.