Emmer vrijeschoolroute start met 14 leerlingen

Foto Carmelcollege

De vrijeschoolroute van het Carmelcollege start na de zomer met 14 leerlingen. De Emmer scholengemeenschap volgt hiermee het voorbeeld van Stad & Esch in Meppel die hier vorig jaar mee begon. Rector Louwien Eising van het Carmelcollege: “We zijn erg tevreden! We starten met een klas van 14 leerlingen verdeeld van kader tot en met atheneum niveau. Dat is echt heel mooi.”

Eerste twee jaar

Leerlingen kunnen in Emmen voor de eerste twee jaar van het vrijeschoolonderwijs terecht. Voor bovenbouw onderwijs zijn 400 leerlingen nodig. Zoveel leerlingen voor alleen een vrijeschoolroute is volgens Ensing niet realistisch. De vrijescholengemeenschap in Groningen is volgens haar een goed alternatief. Kiezen voor het reguliere onderwijs van het Carmel is ook een mogelijkheid. De nieuwe onderwijsroute in Emmen scheelt kinderen minimaal twee uur reistijd per dag. Vooral voor jonge kinderen is dit zwaar.

Doen en ervaren

De vrijeschool onderscheidt zich van andere scholen door de manier van leren. Kinderen leren niet alleen uit boeken, maar ook door te doen en te ervaren. De leerkrachten bieden een inspirerende leeromgeving waarin kinderen op ontdekkingstocht gaan.