Akka's stadsboerderij krijgt diervriendelijk keurmerk

EMMEN - Comité Dierennoodhulp heeft Akka´s Stadsboerderij in het Rensenpark in Emmen uitgeroepen tot 'diervriendelijke kinderboerderij'. Op 12 september zal het keurmerk worden uitgereikt, het is dan Oudere dieren dag.

Niet alleen Akka's Stadsboerderij krijgt dit keurmerk, ook kinderboerderijen in Amsterdam en Castricum krijgen dit. Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp geeft aan dat het belangrijk is voor kinderen om te leren dat dieren ook kunnen worden. 'Een dier moet je niet enkel geboren laten worden als schattige attractie, om het later als overtallig van de hand te doen of te doden. Dat is respectloos, zo gaan we ook niet met onze kat en hond om en zo horen we ook niet met andere dieren om te gaan. Dieren verdienen het net als mensen om ook prettig oud te mogen worden.'

Met de Oudere dieren dag wil Comité Dierennoodhulp aandacht vragen voor het feit dat op veel kinderboerderijen dieren niet oud worden, omdat ze hier niet de kans voor krijgen. 'In april en mei worden de dieren geboren en met blijdschap ontvangen, maar in augustus en september verdwijnen velen stilzwijgend via de achterdeur als overtallige dieren naar handelaar en slacht. Om aandacht te vragen voor dit volstrekt onnodige dierenleed is 12 september voortaan Oudere dieren dag', aldus de dierenrechtenorganisatie.