Nieuwe ZO!34-podcast brengt de Emmense politiek dichterbij

De nieuwe podcast van ZO!34 bespreekt maandelijks de raadsvergadering. Foto: Frank Arling

Weet jij hoe onze gemeenteraad werkt? En wat er allemaal voor jou wordt besloten? Maandelijks wordt er in de gemeenteraadsvergadering in Emmen veel besproken, maar wat betekent dit nu voor ons als inwoners? Michelle Mazenier, Marije van der Veen en Frank Arling bespreken elke maand de raadsvergadering in de podcast Raadhuisplein 1.

Geïnspireerd door de wens om de politiek toegankelijker te maken voor elke inwoner van Emmen, hebben Michelle, Marije en Frank hun krachten gebundeld. Michelle en Marije zijn vrijwilligers bij ZO!34 en Frank Arling is politiek watcher en zelf ook betrokken geweest bij de Emmense politiek. "We willen dat onze luisteraars zich betrokken voelen bij de lokale politiek en begrijpen dat hun stem ertoe doet," zegt Michelle. “Een raadsvergadering is niet makkelijk te volgen en niet iedereen is politiek gevoelig, terwijl het veel impact op ons heeft.” vult Marije aan. De podcast Raadhuisplein 1 is daarom juist persoonlijke en laagdrempelig. "We duiken in de complexe wereld van de Emmense politiek, maar houden het toegankelijk, luchtig en boeiend," voegt Frank toe.

Of je nu veel interesse hebt in lokale politiek of gewoon meer wilt weten over de ontwikkelingen in Emmen, Raadhuisplein 1 heeft voor ieder wat wils. "We richten ons op alle inwoners van de gemeente Emmen. "Want het gaat over jullie," zegt Michelle.

Dit hoor je in de eerste aflevering

Raadhuisplein 1 opent haar deuren van de huiskamer met een aflevering over de impact van de documentaire ‘Jehovah: Van God los’, de oliewinning in Schoonebeek en de relatie met de aardbeving bij Emlichheim, net over de Duitse grens in de buurt van Schoonebeek. Daarnaast óók in deze aflevering de aankomende verbouwing van de raadszaal en werkkamers en mag er meer Drents gepraat worden tijdens de raadsvergaderingen.

Luister de aflevering hieronder, via onze app of jouw podcastkanaal.