Popsport Drenthe van start met zeven acts

De deelnemers die zijn geselecteerd voor Popsport Drenthe. Foto: K&C

Zeven acts uit verschillende delen van Drenthe zijn begonnen aan het ontwikkeltraject Popsport. Popsport Drenthe is bedoeld voor talentvolle acts die serieus verder willen komen in de muziekwereld.

De singer-songwriters Meeri uit Assen, Kiki en NIK uit Borger en Rowan uit Emmer-Compascuum, samen met het duo family suicide uit Emmen en de bands BLOOM uit Drouwen/Hoogeveen en Free Attix uit Assen, zijn geselecteerd door Stichting Kunst & Cultuur voor dit traject. Dankzij Popsport krijgen deze jonge muzikanten de kans om verder te groeien in hun muzikale carrière.

Het traject begon met een kick-off waar de deelnemers elkaar en hun persoonlijke coaches ontmoetten. In april zullen ze diverse workshops en coachingsessies volgen. Op 5 mei zullen ze optreden op het Bevrijdingsfestival Drenthe en op 29 juni sluiten ze Popsport Drenthe af met een korte show in Podium34 te Borger, waarbij één van hen wordt uitgenodigd voor het landelijke traject. In dit traject volgen meer workshops, coaching, een muziekopname en een videoclip.

Vorig jaar mocht de singer-songwriter Happenstance uit Assen deelnemen aan het landelijke traject. Met zijn indie/rock staat hij op Koningsdag in Emmen en mag hij een optreden verzorgen op de Talentstage van het Bevrijdingsfestival.