In Beeld: Opening vernieuwde Nortica Hafên Wildlands

Een van de zes zeehonden, Wildlands nieuwste bewoners. Foto: ZO!34 / Jari Leijssenaar

Het vernieuwde deel van Wildlands in Nortica, genaamd Nortica Hafên, is sinds vanochtend open voor het publiek. "Het gebied is aantrekkelijker, groener en levendiger geworden en neemt afscheid van de kille uitstraling die het eerder had", schrijft Wildlands.

De officiële opening werd gevierd op de achtste verjaardag van het park met genodigden, waaronder bouwers, personeel, media, abonnementhouders en vrijwilligers. De bouw omvatte onder andere het verbeteren van de entree van Nortica, het creëren van een nieuw leefgebied voor zeeleeuwen en zeehonden en het toevoegen van groen en educatie in het gebied. Het voormalige Nortica Theater is omgebouwd tot Dock16 om ruimte te bieden aan zes zeehonden, Wildlands nieuwste bewoners.

De zeehonden, die drie weken geleden zijn aangekomen, zijn onderdeel van een Europees soortbeschermingsprogramma en dragen bij aan het bewustzijn van de natuur. Het gebied is nu bijna volledig natuurgetrouw nagebootst en biedt bezoekers de mogelijkheid om dicht bij de dieren te komen zonder zichtbare hekken. De herinrichting van Nortica Hafên is een van de vele bouwprojecten die de afgelopen jaren in Wildlands zijn afgerond om het park te verbeteren.

ZO!34 was aanwezig bij de opening en maakte onderstaande sfeerimpressie.

Videoverslag ZO!34

Foto's: ZO!34 / Jari Leijssenaar

Foto's: ZO!34 / Wiebe Veenstra