Fruitbomen geplant in het Rensenpark Emmen

Het planten van de fruitbomen in het Rensenpark. Foto: Ali Zingstra

De Soroptimistclub Emmen heeft nieuwe fruitbomen geplant in het Rensenpark. Dit gebeurde in het kader van het bomenproject 100xtrees4life ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Soroptimisten wereldwijd.

Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzet voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes en duurzame ontwikkeling. De Nederlandse Soroptimistclubs hebben bomen geplant in Ghana en Nederland. Bomen koelen de aarde en dragen bij aan een duurzame toekomst. In Ghana werd samengewerkt met ‘She Grows’ om de voedselzekerheid en zelfstandigheid van vrouwen te bevorderen

In Emmen is gekozen voor het planten van voedselbomen in het Rensenpark. Vanaf 2021 is samengewerkt met de sociale groentetuin Groei-Grond en het deeleconomie initiatief Rensenparkdeelt.

Gezamenlijk werd in het Rensenpark een bomen-adoptieplan opgezet. Voor elke geadopteerde boom plant de Soroptimistclub Emmen één of meer bomen in Ghana. De afgelopen jaren werden in het park een door de gemeente Emmen gesponsorde walnotenboom, een pruimenboom en amandelboom geplant. Met het laatste adoptiegeld zijn afgelopen vrijdag een appelboom, een perenboom en enkele kornoeljes geplant. Binnenkort worden er nog druivenstruiken geplant. Daarmee is het 100xtree4life project in Emmen afgesloten.