Begonnen als TikTok-grap: Randstedeling op de hak genomen in Beyonce-cover Leon Moorman

De coverart is met, natuurlijk, een cowboyhoed. Foto: Leon Moorman

Al bij het maken van de korte cover van Texas Hold 'Em van Beyonce ging zanger Leon Moorman viral. Niet alleen in Zuidoost-Drenthe, waar Moorman geboren en getogen is, maar ook in de rest van het land. Genoeg reden voor hem om een volledige versie van het nummer op te nemen, die vandaag online is verschenen.

Op Radio 2 heeft hij inmiddels de koosnaam Leonce gekregen, natuurlijk een variatie op Beyonce, maar bij ZO!34 kennen we hem al jaren als de koning van de D-Pop. Met Knooin won hij in 2019 het Dreènts Liedtiesfestival en sindsdien heeft hij al veel muziek in het Nedersaksische/Drentse dialect uitgebracht, waaronder ook veel covers. Zo ontstond ook het idee voor deze cover, dat dus begon met een filmpje van een halve minuut onder de naam This Ain't De Randstad!

Tekst gaat verder onder video.

Ondanks dat het nummer This Ain't De Randstad heet, was ook de rest van Nederland gecharmeerd van de cover en werd Moorman onder meer gebeld door NPO Radio 2. Daar werd hij dinsdag uitgedaagd om hier een volledig nummer van te maken, in minder dan een week tijd. Dat was wel even haasten, want eigenlijk zat de agenda al vol. Toch is het gelukt tussen de bedrijven door en hoewel de versie nog niet op Spotify staat, kan je er wel van genieten op onder meer YouTube.

En mocht je nu denken: hee, maar hier wonen we toch in het Noorden? Daar heeft Leon een goede uitleg voor: "Wij wonen ten westen van Duitsland, maar wij wonen ten oosten van de Randstad. Dus eigenlijk overal waar er frisse lucht is!" Als klap op de vuurpijl stond Moorman ook nog een mooie verrassing te wachten. Want ondanks dat het maken van deze cover hem en zijn producer behoorlijk wat uurtjes slaap kostten, levert het hem ook de titel weekschijf op! En daar had Leon natuurlijk een gepaste reactie op: "Yihaaa!"