Bram Boer uit Nieuw-Amsterdam haalt veel geld op voor het Prinses Máxima Centrum

(v.l.n.r.) Bram Boer, Jeroen van Veen en Justin Boer tijdens de Ochtendrun. Foto: eigen foto (via DVHN)

Bram Boer uit Nieuw-Amsterdam haalt veel geld op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dat deed hij met een grote crowdfundactie, waarmee hij maar liefst 26.720 euro heeft opgehaald.

Ochtendrun

Afgelopen zaterdag werd in het Olympisch Stadion in Amsterdam een Ochtendrun georganiseerd door Radio 538. Er werd geld ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Daar werd ook de cheque van Bram overhandigd aan de organisatie. De 538 deelnemers die aan de tocht van 5,38 kilometer deelnamen, waaronder Brams vader Justin, legden in totaal 884.890 euro op tafel.

Over Bram

De 12- jarige Bram is op dit moment zelf onder behandeling in het Prinses Máxima Centrum voor lymfeklierkanker. Voor klasgenootjes van Bram, op het Carmel College, was het een flinke schok om te horen dat hun klasgenoot ziek was. De leerlingen hebben paaseieren verkocht en haalden daarmee bijna 2.000 euro op voor de actie van Bram.

Tekst gaat verder na de foto.

Bram en Justin Boer lopen in het Olympisch Stadion voor het goede doel. Foto: eigen foto (via DVHN)

'Het maakt veel los in Nieuw-Amsterdam en omgeving'

De crowdfundactie heeft volgens de vader van Bram de afgelopen weken in Nieuw-Amsterdam en omgeving veel losgemaakt. ,,We zijn echt onder indruk van alle reacties en steun. Een klein of groot gebaar, alles hebben we zeer gewaardeerd. Het is fantastisch om deze mooie bijdrage aan het Prinses Máxima Centrum te kunnen leveren”, blikt Justin Boer terug in een interview in Dagblad van het Noorden.

De crowdfundactie voor Bram, die nog tot het eind van de maand loopt, is een inititiatief van Carin Jagt, Willeke Tietema, Xiamara Boxem en Martine de Vries.