FC Emmen verliest thuis van AZ

VOETBAL - FC Emmen heeft zondagmiddag in een bomvol De Oude Meerdijk de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie met 1-4 verloren van AZ.

De eerste echte kans was er bij Emmen in de twaalfde minuut voor Wouter Marinus. Na een steekpass van teamcaptain Anco Jansen weet Marinus vanuit vrije positie echter niet de openingstreffer te maken en de bal wordt door AZ-doelman Marco Bizot gestopt.

Drie minuten later is het aan de andere kant van het veld wel raak. De 17-jarige AZ-aanvaller Myron Boadu maakt 0-1 voor AZ.

Nog geen twee minuten later weet Nick Bakker, uit de eerste corner van de wedstrijd, na een doorkopbal van Luciano Slagveer de score gelijk te trekken naar 1-1.

In de rest van de eerste helft weet AZ de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken. In de 37e minuut is het dan ook Thomas Oudejan die de ploeg uit Alkmaar van grote afstand naar 1-2 schiet.

Vlak voor rust weet AZ er 1-3 van te maken. Emmer keeper Kjell Scherpen weet een zwak schot van Mats Seuntjes niet goed te pareren en in de rebound profiteert Oussama Idrissi hier van door de bal binnen te schieten.

De tweede helft begint hoopvol voor Emmen. Glenn Bijl is dichtbij een aansluitingstreffer, maar weet de bal niet tussen de netten te krijgen.

Halverwege de tweede helft zet Emmen twee wissels in. Jafar Arias vervangt Wouter Marinus en Michael Chacon komt in voor Hilal Ben Moussa. Chacon verspeelt zijn eerste balbezit in de wedstrijd, wat voor AZ resulteert in een tweede treffer van Idrissi: 1-4.

Foto's: Gerrit Rijkens en Jan Geerlinks