Paard in Emmen weggehaald van verboden plek

Het terrein waarop het paard leefde. Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn

Verschillende instanties hebben een paard in de gemeente Emmen bevrijd uit zijn benarde situatie. Volgens de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn kon het paard geen kant op tussen de landbouwmachines en schroothopen, meldt RTV Drenthe.

De eigenaar had genoeg land tot beschikking om het paard zijn vrijheid te geven, maar weigerde dit. Voor de inspectie, die in dit geval optrok met politie en rijksdienst RVO, was de maat vol.

Het paard is meegenomen en op een andere locatie ondergebracht. "De man draait op voor alle kosten voor transport en onderdak", schrijft de inspectie in een persbericht. Waar het dier precies stond, is onbekend.

Scherpe randen

Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat het paard er zelf niet slecht aan toe was. "Maar het werd wel gehouden in een omgeving waarin het zich kan verwonden. Het was een plek met onder meer trekkers, karren en losliggend ijzer. Dat is verboden." Het dier zou zich kunnen verwonden aan uitsteeksels en scherpe randen.

De eigenaar is eerder gewaarschuwd voor zijn strafbare gedragingen. Waarom hij weigerde het dier een vrijgeleide te geven, is niet bekend.

Dit is een artikel van