In beeld: Dit was de sportverkiezing van de gemeente Coevorden

Tijdens de sportverkiezing werd er ook daadwerkelijk gesport, onder meer door wethouder Joop Slomp. Foto: ZO!34/Jan Geerlinks

In sportcentrum Plaza Sportz in Coevorden werden gisteravond de sportprijzen van de gemeente uitgereikt. Dat gebeurde in een volle zaal, met zo'n 350 kijkers, maar natuurlijk ook met veel sport. Wieleranalyist en journalist Marijn de Vries, zelf afkomstig uit Sleen, presenteerde de avond. Die werd overigens feestelijk én sportief afgetrapt met een gymnastiekdemonstratie.

Lees ook: Dit zijn de winnaars van Sportverkiezing Coevorden

Bij de genomineerden van het Sporttalent van het jaar waren kanshebbers: mountainbiker Willem Jan Belt uit Dalen, BMX-master Bas Hutten uit Coevorden (Padhuis) en uiteindelijk gewonnen door judoka Thijs Bos uit Dalen.

Ook was er een demonstratie cheerleading en dans.

Net als boksoefeningen en sportoefeningen op een stoel, om te laten zien hoe toegankelijk sport kan zijn.

Dit jaar was er ook een gloednieuwe categorie: Parasporter van het jaar. Genomineerd waren rolstoelbasketballer Gijs Even uit Steenwijksmoer en rolstoelhockeyer Gijs Bosch uit Coevorden. Rolstoelhockeyer Gijs Bosch mag Coevorden vertegenwoordigen bij het Sportgala Drenthe.

Vorig jaar zelf nog een genomineerde sport, dit jaar gaven ze de demonstratie: het touwtrekken.

De sportploegen die strijden om de titel Sportploeg van het jaar zijn stuk voor stuk afkomstig uit Coevorden: Teamgym EK van TVC, Dames 1 van Volleybalvereniging VONK, zaalteam 1 van voetbalvereniging CSVC en de Black Diamonds van Home Dance Company. Categoriewinnaar werd volleybalploeg Dames 1 van VONK.

Tot slot werd nog de Sportparel van Coevorden uitgereikt en mochten alle winnaars van de avond samen poseren voor een foto.

Foto's door Alieke Eising en ZO!34/Jan Geerlinks.