Boekenwinkel Coevorden houdt schrijfwedstrijd

Wedstrijd voor korte verhalen bij boekenwinkel Coevorden. Foto: Pixabay / StockSnap

Van 14 tot 21 februari is de Week van het Korte Verhaal, daarom organiseert boekenwinkel de Read Shop in Coevorden een korteverhalenwedstrijd. Tot 11 februari 23.59 uur dit jaar kunnen verhalen van maximaal 500 woorden lang worden ingestuurd. Het thema van de wedstrijd en dus van de korte verhalen is "reizen".

Harm Jan Veenstra is de eigenaar van de boekenwinkel én bedenker van de wedstrijd: "Laat je fantasie de vrije loop en doe mee aan de wedstrijd. Er is een mooie prijs te winnen en daarnaast kan je op 17 februari ook minimaal één schrijftip plus feedback op je ingezonden verhaal krijgen van jurylid en auteur Claudia Stinne." Met de actie wil hij mensen aanmoedigen om niet alleen te lezen, maar ook zelf te gaan schrijven.

Jurylid Claudia Stinne

Naast Veenstra, is auteur Claudia Stinne ook jurylid. Zij is zelf ook in Coevorden op 17 februari, tussen tien en twaalf uur voor een Meet en Greet over haar nieuwe boek. "Ik lees erg graag en ben erg benieuwd wat voor creatieve, korte verhalen we voor deze wedstrijd mogen ontvangen", aldus Stinne. "Ik ga alle inzendingen met nieuwsgierigheid lezen. De mogelijkheid om live feedback te geven zie ik als een verrijking en eigenlijk als een extra winkans... want met de opbouwende tips die ik geef, kunnen mensen zich verder ontwikkelen op het 'schrijfpad'.

Het nieuwe boek "Reizend het jaar door" is ook te winnen als prijs van de wedstrijd, namelijk als tweede prijs. De eerste prijs is een boekenbon ter waarde van vijfentwintig euro.

Wedstrijdvoorwaarden

Aan het meedoen aan de schrijfwedstrijd is een aantal voorwaarden verbonden, zoals het thema reizen en dat het verhaal maximaal vijfhonderd woorden lang moet zijn. Daarnast moet het geschreven zijn in het Nederlands en mag het nog niet eerder gepubliceerd zijn, of naar een andere wedstrijd ingestuurd. Ook met het een opzichzelfstaand verhaal zijn en niet een deel uit een manuscript. Elke deelnemer mag één verhaal insturen en na het insturen mag dat verhaal niet meer worden gewijzigd. Verhalen mogen voor 17 februari 23.59 uur worden gemaild naar claudia@eenlevenopwielen.nl.