Eko-Tours is leukste uitje van Drenthe

Winnaars 'Leukste uitje van Drenthe': vlnr Vertegenwoordigers Eko-Tours (gouden award), Joytime Klimpark en Outdoor Belevingspark (zilveren award) en Zoo Bizar (bronzen award). Foto: ANWB

Eko-Tours is uitgeroepen tot het 'Leukste uitje van Drenthe' volgens de ANWB-verkiezing voor het 'Leukste uitje van Nederland 2024'. Tijdens de prijsuitreiking ontving Eko-Tours een gouden award, terwijl Joytime Klimpark en Outdoor Belevingspark en Zoo Bizar respectievelijk de zilveren en bronzen awards ontvingen.

In totaal werden meer dan 114.000 stemmen uitgebracht op zowel landelijk als provinciaal niveau, waarbij ANWB-leden de winnaars selecteerden op basis van criteria zoals aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, sfeer en prijs-kwaliteitverhouding.

Bezoekers prezen Eko-Tours als een boeiende, avontuurlijke, en educatieve ervaring om de natuur van Drenthe te verkennen. Belangrijk bij het ondernemen van uitjes is volgens ANWB-onderzoek het aanbod in de eigen provincie, waarbij bijna de helft van de respondenten dit aspect benadrukt.

Het onderzoek onthulde ook dat vooraf tickets kopen populair blijft, vooral onder jongeren. Financiële overwegingen spelen een rol, waarbij de stijgende kosten ervoor zorgen dat een op de drie Nederlanders minder uitjes onderneemt. Duurzaamheid is echter van groeiend belang, met 70% van de respondenten die dit aspect overwegen bij het kiezen van een uitje, met aandacht voor afvalscheiding, dierenwelzijn en watertappunten.

De ANWB organiseert sinds 2010 jaarlijks de verkiezing van het 'Leukste uitje van Nederland'. Voor meer informatie over de winnaars per provincie en het leukste uitje van Nederland, kun je terecht op de website van de anwb.