De kogel is door de kerk: er komen extra containerunits als kleedkamer in 2e Exloërmond

Huidige units bij De Treffer '16 Foto: RTV Drenthe/Janet Oortwijn

Na veel discussiëren is de raad van Borger-Odoorn eruit. De gemeenteraad legt 100.000 euro neer voor container-units bij het voetbalveld van De Treffer '16 in 2e Exloërmond. De units worden gefaciliteerd als kleedkamer en doucheruimte.

De Treffer '16 maakt al bijna vijf jaar gebruik van 12 tijdelijke units. In deze units is geen plaats gemaakt voor kleedruimtes. Voor het omkleden wordt momenteel de nabijgelegen Hunsowhal gebruikt.

Kritiek

Van de 100.000 euro kunnen vier kleed- en douchevoorzieningen en een scheidsrechterruimte in een sobere vorm worden gemaakt. Een kleine meerderheid van de gemeenteraad was voor dit voorstel. Grootste partij GemeenteBelangen blijft tegen. "De Treffer '16 moet in de sporthal blijven tot er een structurele oplossing is", aldus Harm Greven (GemeenteBelangen).

Dezelfde discussie als een week geleden, tijdens de commissievergadering, volgde. Iedereen is het erover eens dat er een oplossing moet komen, maar er wordt liever een structureel plan gezien.

Verantwoordelijkheid

Wethouder Ankie van Tongeren (CDA/ChristenUnie) ziet de tijdelijke units als meest logische oplossing, gezien andere opties nog duurder uitvallen. "Ook hebben wij als gemeente de verantwoordelijkheid om 2e Exloërmond te voorzien van kleedruimtes", legt Van Tongeren uit. Komend jaar wordt de Hunsowhal nog drukker, omdat ook sporters van De Koel hier gebruik van moeten maken. De Koel wordt begin volgend jaar vervangen door nieuwbouw.

Ondanks de kritische blik van GemeenteBelangen en Groenlinks, waren PvdA, VVD, ChristenUnie, Leefbaar Borger-Odoorn en CDA er wel uit: de tijdelijke units moeten komen.

Dit is een artikel van