Wildlands Emmen verwacht zwarte cijfers vanaf 2025

Ingang van Wildlands. foto: ZO!34 / Wiebe Veenstra

Wildlands Emmen staat voor een uitdaging in de aanloop naar 2025, zoals blijkt uit documenten die binnenkort worden besproken in de gemeenteraad. Het herziene jaarverslag onthult aanpassingen in de begroting als gevolg van onverwachte stijgingen in kosten, waaronder loonkosten en energielasten. De hoop op winst is verplaatst naar 2025, ondanks eerdere optimistische uitspraken van de directeur eerder dit jaar.

Wildlands Emmen benadrukt dat de verwachting van positieve resultaten blijft, maar dat het op dit moment nog te vroeg is om een voorspelling te doen over de financiële situatie voor het lopende jaar. Het belevingspark blijft terughoudend over specifieke details van begrotingswijzigingen, omdat deze als bedrijfsgevoelige informatie worden beschouwd.

Het jaarverslag onthult ook plannen om delen van het park te verbeteren, waaronder het aanstaande project in Nortica met ijsberen en pelsrobben. Het doel is om het gebied een gezelligere uitstraling te geven en zeehonden toe te voegen. Ondanks het verlies van 670.000 euro vorig jaar, blijft het park zich positief richten op toekomstige ontwikkelingen en gaat het voor een steeds betere publiekservaring.