Koninklijke onderscheiding voor bestuursleden ijsvereniging 'Hou Vol'

Drie lintjes bij ijsvereniging Hou Vol Barger-Oosterveld. Foto: Jan Anninga

Vrijdagavond ontvingen drie bestuursleden van de ijsvereniging "Hou Vol" in Barger Oosterveld een koninklijke onderscheiding. Herman Suelmann (78), Johan Siekman (77) en Herman Ottens (79) werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Eric van Oosterhout overhandigde de koninklijke onderscheidingen tijdens de algemene ledenvergadering van de ijsvereniging in zaal Melody in Barger-Oosterveld.

Vorig jaar namen Herman Suelmann en Herman Ottens na meer dan 40 jaar afscheid. Johan Siekman maakt al sinds 1982 deel uit van het bestuur. De drie mannen kregen de onderscheiding omdat ze buitengewone bijdragen aan de ijsvereniging hebben geleverd. Dit varieert van het prepareren van de baan, het onderhoud van machines, het innen van contributie tot het verspreiden van toegangskaarten. Daarnaast hebben ze jeugdactiviteiten en wedstrijden op de ijsbaan georganiseerd en zich ingezet voor inkomstengenererende activiteiten, waardoor de contributie op een laag niveau kon worden gehouden.

Johan Siekman zet zich niet alleen in voor de ijsvereniging, maar hij is ook al 35 jaar betrokken bij de Fiets Tour Club Emmen. Hij organiseert toertochten voor slechtzienden op een duofiets of tandem, waarmee mensen met een visuele handicap onvergetelijke momenten ervaren. Herman Suelmann werd naast zijn werk voor "Hou Vol" ook geëerd omdat hij al sinds 1963 betrokken is bij muziekvereniging Volharding, waar hij wordt beschouwd als een van de drijvende krachten achter de vereniging.