Emmen kleurt weer oranje tijdens Orange the World

De Grote Kerk kleurt oranje tijdens Orange Emmen Foto: organisatie Orange Emmen

In Emmen zullen de Grote Kerk en het Atlastheater vanaf 25 november opnieuw oranje kleuren. Want dan begint de campagne 'Orange the World'. Deze campagne is opgezet door de Verenigde Naties ter bestrijding van geweld tegen vrouwen. Naast dat het Atlastheater oranje kleurt wordt op het scherm aan het Raadhuisplein ook de medestander banner van Orange the World weergegeven.

De aftrap van de campagne vindt plaats op vrijdag 24 november om 17.00 uur bij het Atlastheater met de aanwezigheid van wethouder Guido Rink en de tien deelnemende organisaties aan ‘Orange Emmen’.

Tijdens de campagnedagen bruist het van de activiteiten in en om het stadscentrum. Op 28 november om 14.00 uur worden alle jongeren tussen 12 en 27 jaar uitgenodigd om samen een oranje kunstwerk te creëren bij Jimmy’s aan de Kolhoopstraat. Bij Cho50+ in het Rensenpark staat op 30 november om 14.30 uur een boeiende lezing gepland over 'Preventie en Veiligheid'. En vergeet niet een kijkje te nemen in de Orange Emmen etalage in winkelcentrum de Weiert aan de Kleepassage. Daar is een etalage ingericht met een portrettengalerij van medestanders.

Op 29 november om 14.30 uur en op 8 december om 19.00 uur komen vrouwen met een migratieachtergrond samen tijdens de interculturele bijeenkomsten 'Elkaar Ontmoeten' bij Atelier Artisana aan de Kleepassage. Deze bijeenkomsten richten zich op belangrijke thema's zoals weerbaarheid, preventie, herkenning van signalen, grensoverschrijdend gedrag en cultuurverschillen. Aanmelden is mogelijk via info@alliantievluchtelingenemmen.nl.

De campagne duurt tot 10 december, de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens. De tussenliggende dagen worden de '16 Days of Action' genoemd. Gedurende deze 16 dagen zullen op het gemeentehuis en ook bij alle gebouwen van de Welzijnsgroep Sedna en bij Facet de vlaggen en banners van ‘Stop Geweld tegen Vrouwen’ te zien zijn.