Grote politiecontrole Emmen Centrum en Nieuw-Weerdinge

Foto: Politieteam Zuidoost-Drenthe

Gisteravond vond er een uitgebreide politiecontrole plaats in het centrum van Emmen en in Nieuw-Weerdinge, met als doel de overlast in deze gebieden aan te pakken. Met name Nieuw-Weerdinge heeft al geruime tijd te maken met een golf van inbraken, diefstallen en intimidatie. De bewoners ondervinden ernstige overlast van asielzoekers uit landen die als veilig worden beschouwd.

In september uitte burgemeester Eric van Oosterhout zijn teleurstelling en verontwaardiging aan de gemeenteraad van Emmen over de langzame aanpak van de aanhoudende onrust in Westerwolde en het nabijgelegen dorp Nieuw-Weerdinge. Hij merkte op dat de oplossingen die eind april waren overeengekomen met het COA en het Rijk maar langzaam op gang kwamen.

De politie meldt op Facebook dat zij gisteravond nauw samenwerkte met de Handhaving van de gemeente Emmen en voerde zowel opvallende als onopvallende surveillances uit. Tijdens de controle werden diverse boetes uitgeschreven en vond er een aanhouding plaats. De reden van de aanhouding is niet bekendgemaakt.