Lexi Dost is de nieuwe Miss Ganzenhoedster 2023; "Het is fantastisch".

Lexi Dost is de nieuwe Miss Ganzenhoedster. (vlnr) Sara Kosse, Niek Huisman, Burgemeester Renze Bergsma en Lexi Dost. foto's: Jan Geerlinks

Lexi Dost mag zich de nieuwe Miss Ganzenhoedster 2023 noemen. In een verregend evenement werd de 12-jarige uit Coevorden uit acht kandidaat Missen gekozen. Tijdens de 61e editie van de Ganzenmarkt werd Sara Kosse tot Mini-Miss Ganzenhoedster verkozen en Niek Huisma mag zich de nieuwe Mini-Mister Ganzenhoeder noemen.

De hemelsluizen gingen tijdens de verkiezingen vanmiddag op de Markt in Coevorden volledig open. Maar onder grote belangstelling werden de uitslagen door de stadsomroeper aan Burgemeester Renze Bergsma aangeboden, waarna hij de winnaars bekendmaakte. Lexi Dost volgt Jill Zwaneveld op. "Het is fantastisch”, zegt Lexi met een brede lach,” Ik ben dolblij”.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

De afgelopen weken waren er op maandag al voorrondes in de Stadskerk waarbij niet alleen de jury een beoordeling gaf, maar de Coevorder bevolking ook mocht stemmen. De voorrondes waren te volgen via een livestream. De drie winnaars maken komend weekend al hun opwachting tijdens de intocht van Sinterklaas in Coevorden en ook de rest van het jaar vertegenwoordigen zij de stad bij verschillende culturele activiteiten.