Borger-Odoorn heeft voor 2026 nieuwbouwplannen in Borger-West

Borger wil ongeveer vijfhonderd woningen bouwen ten westen van de N34. Foto: ZO!34 / Gea Welleweerd

De aankoop van een perceel grond ten westen van de N34 in Borger-West, brengt de gemeente Borger-Odoorn een flinke stap verder in haar ambitie voor de ontwikkeling van nieuwbouwplannen. Het perceel maakt deel uit van de Koesteeglocatie, waar de gemeente tussen 2025 en 2030 ongeveer vijfhonderd woningen wil bouwen.

Volgens wethouder Henk Zwiep gaat het om betaalbare woningen voor iedereen, maar ook om speciale woonvormen. "Op dit perceel zien we mogelijkheden voor appartementen, rijen woningen en twee onder één kap met een gezonde mix tussen koop en huur. We gaan hier bouwen voor verschillende doelgroepen, waaronder starters en senioren. Deze aankoop biedt de gemeente de mogelijkheid om de komende tien jaar goed regie te voeren op de realisatie van de gebiedsontwikkeling en de invulling van de woningopgave in Borger.”

Planning en vervolg

De gemeente wil in 2024 de ruimtelijke procedures doorlopen, zodat er in 2025 kan worden gestart met het bouwrijp maken van de grond. Een jaar later kan er dan begonnen worden met het bouwen van de huizen. De bewoners van Borger mogen meedenken over de ontwikkeling van dit gebied.