Facet organiseert reizende expositie Brieven aan Vincent

Beeld ter illustratie. Foto: Pexels / Suzy Hazelwood:

Op dinsdag 3 oktober vindt om 16.00 uur de opening van de expositie Brieven aan Vincent plaats in Facet Emmen centrum. De reizende expositie zal worden geopend door zowel de burgemeester, de kinderburgemeester Kirsten Alting en taalambassadeur Dennis Bos.

Facet besteed in 2023, het jaar van Vincent van Gogh, uitgebreid aandacht aan het verblijf van Vincent van Gogh in Drenthe, nu 140 jaar geleden. Tijdens zijn verblijf in Drenthe schreef Vincent brieven aan zijn broer, waarin hij lovend schreef over Drenthe.

Eerder dit jaar is er door Facet een oproep gedaan om een brief aan Vincent te schrijven over hoe mooi Drenthe is en over wat er in tussentijd allemaal veranderd is. Iedereen die dit leuk vond kon mee doen en een brief schrijven aan Vincent. Naar aanleiding van deze oproep zijn er een aantal brieven ingestuurd, waaronder een door burgemeester Eric van Oosterhout. Deze brieven worden tentoongesteld in de expositie, welke te bezichtigen is tijdens de openingstijden van Facet tot en met 30 oktober. Nadat de expositie bij Facet Emmen centrum te zien is geweest, reist hij door naar Facet Nieuw-Amsterdam (november en december), Facet Klazienaveen (januari 2024) en Facet Emmer-Compascuum (februari 2024).

Naast de ingezonden brieven zijn er in vitrines materialen en boeken te zien uit de verzameling van Gerrit Misker, die een grote collectie Van Gogh-materialen uit zijn museum Myskery beschikbaar heeft gesteld. Denk hierbij aan boeken, lego en andere uiteenlopende zaken.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de opening van deze expositie.

Aanmelden kan bij Jannie Kuipers, projectleider van ‘’Brieven aan Vincent’’ door een mail te sturen naar jannie.kuipers@facet-emmen.nl.