Van Gogh Huis Drenthe heropent zijn deuren

Van Gogh Huis Drenthe heropent zijn deuren. Foto: ZO!34 / Wiebe Veenstra

Na een maandenlange verbouwing, waarin het Van Gogh Huis Drenthe klaargemaakt is voor de toekomst, worden de deuren voor publiek heropend op 4 oktober. Maar niet voordat de inwoners van Nieuw-Amsterdam/Veenoord en Zandpol eerst de gelegenheid krijgen om het vernieuwde Van Gogh Huis Drenthe te komen bekijken. Op 2 en 3 oktober kunnen inwoners gratis een kijkje komen nemen.

2 oktober 1883

Op deze gedenkwaardige dag stapte Vincent van Gogh het logement Scholte (nu Van Gogh Huis Drenthe) binnen. Nu, 140 jaar later in het Van Gogh jaar 2023, presenteert het bestuur met trots de vernieuwing aan de inwoners van Nieuw-Amsterdam/Veenoord en Zandpol. Zij krijgen de gelegenheid als eerste de audiovisuele en interactieve presentatie te bekijken. Een unieke beleving op de plek waar hij woonde en werkte in de periode dat hij in Zuidoost-Drenthe verbleef.

Programma

Op 2 oktober vindt om 16.00 uur de openingshandeling plaats in bijzijn van de kinderburgemeester van Emmen, Kirsten Alting, en wethouder Dewy Leal van cultuur, de kinderraad van Nieuw-Amsterdam/Veenoord en Zandpol en ook wethouder Pascal Schrik van recreatie en toerisme is aanwezig. Inwoners van Nieuw-Amsterdam/Veenoord mogen gratis naar binnen op vertoon van de kleurplaat die de kinderen op school ontvangen, de bon uit de Schakel of de flyer die verspreid wordt bij lokale winkeliers in het dorp. Vanaf 17.00 uur worden de deuren dan echt geopend en kan men het Van Gogh Huis bekijken.

Op dinsdag 3 oktober is er voor de inwoners nog een gelegenheid voor een gratis bezoek tussen 15.00-20.30 uur. Vanaf 4 oktober is al het publiek weer welkom.

Meer informatie is te vinden op www.vangogh-drenthe.nl