Ter Apel creatief bij opvang minderjarige vluchtelingen, spanning blijft voor de komende dagen

Foto: coa.nl

Alleenreizende minderjarige asielzoekers die aankwamen in Ter Apel hebben uiteindelijk opvang gekregen, ondanks de moeilijke omstandigheden. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft met creatieve inzet iedereen een plaats kunnen bieden ondanks de spanning blijft aanhouden, zo meldt een COA-woordvoerder (bron nu.nl)

De woordvoerder van het COA meldde dat "de situatie vandaag ongewijzigd blijft," wat betekent dat Ter Apel druk blijft met de opvang van deze groep. Het aantal alleenreizende minderjarige asielzoekers in het opvangcentrum is momenteel bijna even hoog als tijdens het hoogtepunt van de crisis vorig jaar. Waarom er momenteel zoveel jongeren zonder ouders naar Nederland komen om asiel aan te vragen, en of dit aantal hoger is dan normaal, is niet duidelijk volgens de woordvoerder. "Het zijn er wel veel op dit moment,".

De situatie in Ter Apel blijft een uitdaging, en de constante stroom van alleenreizende minderjarige asielzoekers vereist voortdurende aandacht om hun welzijn en opvang te waarborgen in deze regio.