Culturele instellingen openen hun deuren voor scholieren in Emmen

Slagwerkgroep Percossa tijdens een optreden in het Atlas theater. Foto: Facet

Op 18 en 19 september bezochten maar liefst twaalfhonderd scholieren verschillende cultuurinstellingen in Emmen.

"Binnen het vak CKV horen ook bezoekjes aan externe instellingen zodat jongeren culturele ervaringen opdoen. Tijdens de jaarlijkse Kunstontmoetingsdagen die Facet in samenwerking met de culturele instellingen organiseert wordt deze doelstelling ruimschoots gehaald", aldus projectleider Bibian Welbergen van Facet.

Voorstellingen

In het Atlas Theater genoten de leerlingen van een spectaculaire show van de theatrale slagwerkgroep Percossa. Het Filmhuis Emmen had een vernieuwd programma inclusief filmquiz voorbereid. En in de Grote Kerk mochten leerlingen meespelen met het lokaal bekende rock duo Jeff Zwart en Dilana Smith.

Activiteiten en workshops

Naast deze voorstellingen konden de leerlingen op diverse locaties kiezen uit een zeer groot aanbod van activiteiten en workshops. Bij Facet hadden alle workshops een talig component, zoals rap, boekkunst en druktechniek. Daarnaast konden liefhebbers in het innovatieve STROOMlab van Facet experimenteren met VR brillen en fotografie. In het Rensenpark vonden in totaal maar liefst elf verschillende workshops plaats op locatie bij het CBK en Loods13. Leerlingen konden aan de slag met theater, beeldende kunst, animaties, vloggen, hiphopdans, slagwerk en fotografie.

"Het blijft spannend om op zoveel verschillende locaties voor zoveel verschillende jongeren iets aantrekkelijks en waardevols neer te zetten. Uit de eerste reacties blijkt dat de activiteiten met veel enthousiasme zijn ontvangen en goed in de smaak vielen. En dat is voor ons, als culturele sector heel belangrijk, want daar doen we het met z'n allen voor", zegt Bibian Welbergen.