Raadswerkgroep Coevorden organiseert Dag van de Duurzaamheid

Beeld ter illustratie. Foto: Pixabay / Leopictures

De raadswerkgroep Duurzaamheid van de gemeente Coevorden houdt op zaterdag 7 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Tijdens deze dag wil de raadswerkgroep met inwoners in contact komen over het onderwerp duurzaamheid.

Er wordt gestart met een algemeen deel en bezoekers kunnen daarna aan twee workshoprondes meedoen. De dag wordt gehouden van 9.30 tot 15.00 uur in De Nieuwe Veste aan de Van Heeckerenlaan in Coevorden en deelname is gratis. De rode draad tijdens deze dag is wat je zelf kunt doen aan duurzaamheid en wat je daarvoor nodig bent.

Deelnemers kunnen naar zes verschillende workshops

Intergas, producent van cv-ketels in Coevorden, geeft informatie over de voordelen die de aanschaf van een hybride warmtepomp geeft en wat hier al zo bij komt kijken met betrekking tot ruimte en installatie.

Gemeente Coevorden en energiecoach Anita Speelman lichten toe hoe je van het aardgas af kunt en hoe je je kunt aansluiten bij de warmtetransitievisie van de gemeente.

Drents Energieloket/NMF Drenthe vertelt waarom het isoleren van je woning de eerste stap moet zijn en waar eventuele subsidies zijn te verkrijgen.

De Werkgroep Proeftuin aardgasvrije wijk Dalen van Duurzaam Dalen geeft informatie over het proces hoe het dorp Dalen van het aardgas af gaat.

Klavertje 4 Holsloot vertelt over de Zonneroute A37 en de participatie en lokaal eigendom hierin.

De Drentse Koepel Energie-Initiatieven (KEI) helpt inwoners van Drenthe die een initiatief of coöperatie in hun buurt of dorp willen opstarten . Zij vertellen iets over opwek projecten. Dat gaat over panelen op het dak, een collectief dak of een zon-op-land project.

Informeren en inventariseren

De raadswerkgroep organiseert deze dag om inwoners te informeren over de energietransitie en dan met name over het gedeelte warmte. Ook wil ze weten welke vragen inwoners hebben en wat er speelt op dit gebied. Met de opgehaalde kennis gaat de raadswerkgroep terug naar de collega-raadsleden en het college van de gemeente Coevorden.

Raadswerkgroep

De raadswerkgroep duurzaamheid is in 2018 in het leven geroepen. In 2019 organiseerde de raadswerkgroep een congres over biodiversiteit, in 2020 een Mini-Klimaatconferentie met Helga van Leur. En in 2021 organiseerde de werkgroep een webinar over duurzaam verwarmen.

Aanmelden

Aanmelden voor deelname aan de dag en voor één of twee workshops kan tot zaterdag 30 september via www.coevorden.nl/aanmeldformulier-dag-van-de-duurzaamheid.