Motorrijders geven Jessaley een onvergetelijke verjaardag

Foto: Eigen

Een bijzondere verjaardag voor de 18-jarige Jessaley uit Coevorden. Aan het begin van de avond werd ze verrast door meer dan zeventig motorrijders.

Organisator Ingrid Schepers wordt helemaal enthousiast als ze terugdenkt aan de afgelopen drie weken. Sinds augustus heeft ze zelf haar motorrijbewijs en wilde ze iets doen voor de psychiatrische patiënten waarmee ze werkt. "Ik had op social media een oproep gedaan om met een groep motorrijders iets te doen, toen ik werd benaderd door de ouders van Jessaley. Dat meisje heeft een verstandelijke beperking en is helemaal gek van motoren. Haar ouders leek het zo leuk om haar te verrassen op haar verjaardag met een rondrit met achttien motoren."

"Of ik daar wat mee kon doen", lacht Schepers. "Natuurlijk! Ik heb een oproep gezet in een Facebookgroep en van daaruit ontstond een whatsappgroep. Tientallen motorrijders meldden zich aan. Vervolgens heb ik de CS-riders benaderd, dat is een groep motorrijders op trikes die vaker aan dit soort acties meewerken. Enkele leden daarvan hebben de hele groep vanavond geleid."

Als Schepers vanavond op de verzamelplek staat te wachten, komt de ene na de andere motorrijder aangereden. Even verderop komt er een tweede groep bij en samen gaan ze naar het huis van Jessaley. Die denkt nog steeds dat ze een avondje gaat karten. Totdat ze haar motorpak moet aantrekken.

"Dan staat daar ineens zo'n grote groep motorrijders voor je huis. De hele familie was emotioneel", lacht Schepers. "Jessaley zou eigenlijk bij haar moeder achterop, maar koos ervoor om samen met haar zus achterop een trike te gaan zitten. Ze heeft een prachtige rit gehad. Dit was voor haar puur geluk. Een rit met een lach en een traan."

Dit is een artikel van