Woonzorglocatie De Breehof in Nieuw-Amsterdam onder grote belangstelling feestelijk heropend

Wethouder Guido Rink verrichtte samen met kapitein Harm Slomp, commissioner Bente Gundersen en bewoner Jacob Bosscher de openingshandeling door het plaatsen van een boom. Foto: Jessica de Korte

Woonzorglocatie De Breehof in Nieuw Amsterdam is gisteren onder grote belangstelling officieel geopend. Zo'n tweehonderd belangstellenden namen een kijkje in de vernieuwde Breehof.

De voormalige opvang voor dak- en thuisloze mensen is de afgelopen periode flink onder handen genomen. Er zijn tweeëndertig appartementen gerealiseerd voor deelnemers van het Leger des Heils. De Breehof is een plek met historie voor het Leger des Heils, dat sinds 1987 actief is in Nieuw Amsterdam.

Wethouder Guido Rink van de gemeente Emmen verrichtte samen met kapitein Harm Slomp, commissioner Bente Gundersen en bewoner Jacob Bosscher de openingshandeling door het plaatsen van een boom. Hij is lovend over het werk van het Leger des Heils.

Bijzonder moment

‘De opening van de Breehof is vandaag een bijzonder moment voor zijn bewoners, maar ook voor de omgeving van de Breehof', zegt Rink. ‘Een geslaagde verbouwing waarbij er voor iedere bewoner een eigen plek is. Dat is nu bijzonder goed voor elkaar.’ Regiodirecteur Claudia van Bruggen van Leger des Heils Noordoost is blij met de positieve aandacht rond de opening van de Breehof. ‘De locatie is prachtig verbouwd en klaar voor de toekomst', zegt Van Bruggen. ‘Onze deelnemers kunnen hier in alle rust werken aan het herstel van het gewone leven. We zijn blij en dankbaar dat zoveel mensen de opening van deze bijzondere plek met ons wilden vieren.’

De officiële opening trok veel bekijks. Zo'n tweehonderd bezoekers, waaronder medewerkers, relaties en omwonenden, wilden met eigen ogen zien hoe de vernieuwde Breehof eruit ziet. Commissioner Hans van Vliet begon zijn loopbaan als directeur binnen het Leger des Heils in Nieuw Amsterdam en was de eerste directeur van het Leger des Heils in Nieuw Amsterdam. Ook hij was samen met zijn vrouw aanwezig. Kapitein Harm Slomp, voorzitter van de Raad van Bestuur, sprak zijn waardering uit voor het vele werk wat in het verleden is verzet. Commissioner Bente Gundersen sprak een zegenbede uit.

Op de vernieuwde Breehof wonen drieëndertig deelnemers van het Leger des Heils. Zij werken er aan het herstel van het gewone leven. Dat gebeurt door middel van dagbesteding, activering en begeleiding van zeer bevlogen professionals.

Foto: Jessica de Korte