Deelnemers halen 307 duizend euro op met beklimmen iconische Franse toppen voor Ride4Kids

Deelnemers beklimmen iconische Franse toppen voor Ride4Kids. Foto: Richard Broekhuijzen

Deelnemers aan de meest recente Pyreneeën Challenge, georganiseerd door de in Emmen gevestigde stichting Ride4Kids, hebben een bedrag van 307.542,80 euro ingezameld. Dit evenement trekt jaarlijks een grote groep wielrenners en wandelaars uit Nederland die de uitdaging aangaan om iconische Franse toppen zoals de Col du Tourmalet te beklimmen, allemaal met het doel om fondsen te werven voor onderzoek naar metabole ziekten bij kinderen.

Waarom de Pyreneeën Challenge belangrijk is

"Deze ziekten raken ons persoonlijk, en we zijn vastbesloten om een verschil te maken" zegt Gerald Croes, voorzitter van Ride4Kids. "De Pyreneeën Challenge is meer dan een fietsevenement; het is een missie om levens te veranderen. We zamelen geld in voor onderzoek en behandeling van metabole ziekten, een groep ernstige, vaak erfelijke stofwisselingsziekten die kinderen kunnen treffen. Onze toegewijde vrijwilligers spelen hierbij een cruciale rol."

Over Ride4Kids

Ride4Kids is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verbeteren van het leven van kinderen met metabole ziekten. De stichting werd in 2007 opgericht en is gevestigd in Emmen. De stichting heeft een tweeledig doel: de ziekte stoppen of stabiliseren en de kwaliteit van leven maximaliseren. De fondsen worden ingezameld door het organiseren van kwalitatief hoogwaardige (sportieve) evenementen, zoals de Pyreneeën Challenge.

Foto's: Richard Broekhuijzen