Bussen rondom Emmen rijden andere routes in verband met EK wielrennen

Lijn 300 op het busstation van Emmen. Foto: ZO!34 / Richard Broekhuijzen

Van woensdag 20 tot en met zondag 24 september is de provincie Drenthe gastheer voor de Europese kampioenschappen wielrennen. Vanwege dit evenement zullen er meerdere bussen in de omgeving van Emmen een andere route rijden. We zetten de betreffende buslijnen voor je op een rijtje.

Lijn 21 tussen Assen en Emmen zal tussen Schoonoord en Emmen via 't Haantje en de Odoornerweg rijden. De extra reistijd voor deze lijn bedraagt ruim 10 minuten.

Lijn 22 van Assen, via Beilen, Westerbork naar Emmen rijdt vanuit Westerbork via Zweeloo, Aalden, Meppel, Oosterhesselen en de A37 naar Emmen. De bus stopt tussen Zweeloo en Oosterhesselen bij de haltes van lijn 27. Reizigers naar Emmen stappen in aan de westzijde van de weg. De extra reistijd bedraagt ongeveer 22 minuten.

Lijn 27 van Hoogeveen, via Oosterhesselen en Zweeloo naar Emmen, zal vanaf Oosterhesselen via de A37 naar Emmen rijden. De extra reistijd voor deze route is ongeveer 8 minuten. De bus zal de haltes Aalden en Zweeloo overslaan.

Lijn 29 van Emmen naar Sleen zal gereden worden door een achtpersoonsbus vanwege de smalle wegen op de route. In Noord-Sleen is een tijdelijke halte voorzien bij de Binnenweg en in Sleen kan ingestapt worden bij de Boelkenweg. Deze bus zal alleen tussen 08.30 en 19.00 volgens een aangepaste dienstregeling en route rijden.

De Qliner 300 van Emmen naar Groningen zal niet stoppen bij de halte aan de Frieslandweg in Emmen. Opstappen kan daar bij de Weerdingerstraat.

‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‎

De routes in kaart gebracht. Foto: Qbuzz