In beeld: Open stalmiddag Stichting Ezelwelzijn Zwinderen

Voormalige eigenaren van de ezels op bezoek. Foto: ZO!34 / Caressa van Groenenbergh

Vandaag organiseerde Stichting Ezelwelzijn een open dag in Zwinderen. Er werden diverse demonstraties gegeven over en met de ezel.

Voor de kinderen was er een grabbelton, springkussen en konden ze geschminkt worden. Voor de volwassen waren er meerdere kraampjes met onder andere leuke ezelspullen en een enveloppespel.

Dit alles met het doel om wat aandacht te vestigen op deze opvang en met de verkoop een beetje geld op te halen waar ze bijvoorbeeld een nieuwe vee-(transport) trailer van willen bekostigen.

Doelstelling

Stichting Ezelwelzijn zet zich in voor het welzijn van de ezels. De doelstelling van de stichting is het geven van advies en hulp aan ezeleigenaren. Daarnaast kan de stichting helpen bij het aanschaffen of afstand doen van de ezel. De stichting vangt ezels op die, om welke reden dan ook, niet langer door de eigenaar verzorgd kunnen worden. Deze komen in de tijdelijke opvang en worden, na een gezondheidscheck, herplaatst bij adoptiegezinnen.

"Iedereen is welkom, ook buiten deze open dag", vertellen Joop en Koos die zich hard maken voor deze opvang. "Geef ons gewoon eerst even een belletje zodat wij ook echt aanwezig zijn en dan is iedereen meer dan welkom".

Fotograaf Caressa van Groenenbergh nam een kijkje en maakte onderstaande sfeerimpressie.

Foto's: ZO!34 / Caressa van Groenenbergh