Diverse wapens en drugs gevonden in woning Zwartemeer

Beeld ter illustratie. Foto: ZO!34 / Wiebe Veenstra

In een woning aan De Blokken in Zwartemeer zijn maandagmiddag meerdere wapens en verdovende middelen aangetroffen. De politie doorzocht de woning na een heterdaad aanhouding op verdenking van bedreiging.

Rond 15:40 uur ontving de politie een melding van bedreiging aan De Blokken. Agenten wilden de 34-jarige verdachte uit Zwartemeer aanhouden. Omdat de man alle medewerking weigerde moesten agenten de deur van de woning forceren om de man aan te kunnen houden. Nadat de agenten binnen waren troffen zij in de woning een aantal opvallende zaken aan. Zo werden er diverse wapens gevonden, inclusief munitie. Ook vonden agenten een hoeveelheid contant geld. Daarnaast werden er hennepplanten en zakjes met, vermoedelijk, gedroogde hennep gevonden.

De aangehouden verdachte is meegenomen naar het bureau. Daar is hij verhoord. Hij wordt verdacht van bedreiging en daarnaast zal hem witwassen, verboden wapenbezit en het bezit van verdovende middelen ten laste worden gelegd. De man zit nog vast en het onderzoek loopt door.

Tips voor het onderzoek

Weet u meer van deze zaak of heeft u tips die kunnen helpen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wie anoniem wil blijven kan bellen naar 0800-7000.